Botox Helsingborg

Botox Botolinumtoxin typ A

Botulinumtoxin, mer känt som ”botox” är en av världens absolut vanligaste medicinska estetiska behandlingar. Några av de mer vanliga behandlingsområdena är argrynkan mellan ögonbrynen, kråksparkar runt ögonen och de horisontella linjerna i pannan. Det är också vanligt att vi använder ”botox” kosmetiskt för att behandla olika typer av asymmetrier i ansiktet.

Resultatet av behandlingen är helt beroende av att det injiceras exakt rätt mängd av läkemedlet, på exakt rätt plats. Detta ställer givetvis stora krav på kompetens och erfarenhet hos den som utför behandlingen. Därför bör du vara noga med att anlita en legitimerad läkare eller sjuksköterska. Med fördel kontaktar du någon med lång dokumenterad erfarenhet, som är certifierad att utföra just denna behandling. Vi som utför botox behandlingar på Sensakliniken besitter både lång och gedigen erfarenhet och självklart är vi certifierade.

Med behandling av Botox får man en muskelavslappnande effekt av ansiktets mimiska muskler som t.e.x rynkan mellan ögonen, i pannan, runt ögonen och munnen. Men kan även med fördel användas för att behandla tandgnissling samt behandling av svettningar i armhålor, händer och ljumskar.

Det vanligaste är att behandlingen med botox utförs på redan befintliga rynkor och linjer. Men ibland kan förebyggande behandling vara lämplig. Framförallt om man har utpräglade anlag för att utveckla markerade rynkor eller en mycket aktiv ansiktsmuskulatur.

Effekten kommer efter ca 3-4 dagar och full effekt får man efter ca 14 dagar. Efter dessa två veckor erbjuds man ett återbesök för eventuell komplettering av behandlingen. Vi rekommenderar en ny behandling efter ca 4 månader men varaktigheten kan variera från person till person.

Har du frågor kring behandlingar med Botox så är ni välkomna att kontakta oss 042-13 32 66

botox helsingborg sensakliniken
botox helsingborg

Kontakta oss idag!