Botox Helsingborg

Botox Botolinumtoxin typ A

Botulinumtoxin, mer känt som ”botox” och inte att förväxlas med fillers, är en av världens absolut vanligaste medicinska estetiska behandlingar. Några av de mer vanliga behandlingsområdena är argrynkan mellan ögonbrynen, kråksparkar runt ögonen och de horisontella linjerna i pannan. Det är också vanligt att vi använder ”botox” kosmetiskt för att behandla olika typer av asymmetrier i ansiktet.

Resultatet av behandlingen är helt beroende av att det injiceras exakt rätt mängd av läkemedlet, på exakt rätt plats. Detta ställer givetvis stora krav på kompetens och erfarenhet hos den som utför behandlingen. Därför bör du vara noga med att anlita en legitimerad läkare eller sjuksköterska. Med fördel kontaktar du någon med lång dokumenterad erfarenhet, som är certifierad att utföra just denna behandling. Vi som utför botox behandlingar på Sensakliniken i Helsingborg besitter både lång och gedigen erfarenhet och självklart är vi legitimerade.

Med behandling av Botox får man en muskelavslappnande effekt av ansiktets mimiska muskler som t.e.x rynkan mellan ögonen, i pannan, runt ögonen och munnen. Men kan även med fördel användas för att behandla tandgnissling samt behandling av svettningar i armhålor, händer och ljumskar.

Det vanligaste är att behandlingen med botox utförs på redan befintliga rynkor och linjer. Men ibland kan förebyggande behandling vara lämplig. Framförallt om man har utpräglade anlag för att utveckla markerade rynkor eller en mycket aktiv ansiktsmuskulatur.

Effekten kommer efter ca 3-4 dagar och full effekt får man efter ca 14 dagar. Efter dessa två veckor erbjuds man ett återbesök för eventuell komplettering av behandlingen. Vi rekommenderar en ny behandling efter ca 4 månader men varaktigheten kan variera från person till person.

Har du frågor kring behandlingar med Botox så är ni välkomna att kontakta oss 042-13 32 66

botox helsingborg sensakliniken
botox helsingborg

Innan din botox behandling

Botox är en av de mest populära kosmetiska behandlingarna man kan göra. Men det finns ett par grejer du kan tänka på inför din behandling!

Var transparent inför ditt botox besök

Det första du kan tänka på är att prata med kliniken om eventuella sjudomar eller tidigare hudbehandlingar du har gjort. Det är också viktigt att du är öppen med eventuella mediciner och allergier du kanske har, eller om du haft allergiska reaktioner mot någon typ av medicin eller hudvårdsprodukter. Kom ihåg att du kan prata med kliniken om du känner dig osäker på något. När det gäller botox leder en öppen dialog alltid till bäst resultat!

Planera ditt besök

Även om de allra flesta kan fortsätta med sina dagliga aktiviteter efter en botox behandling kan det vara skönt att efter besöket kunna åka hem och slappna av. Speciellt om det är första gången du upplever en botox behandling kan det vara skönt att veta att du inte har något viktigt planerat efter besöket.

Kontakta oss idag!