Trådlyft Helsingborg

Vad är ett trådlyft?

Trådlyft är en behandling där du får ett naturligt ansiktslyft som både föryngrar och lyfter huden. På Sensakliniken använder vi oss av V Soft Line vilket är en naturlig behandling och ett perfekt alternativ om du helst undviker kirurgi. Om du bokar ett trådlyft med V Soft Line använder vi oss av så kallade PDO-trådar som består av ett material som är naturligt nedbrytningsbart av kroppen.

Hur går ett trådlyft till?

Under behandlingen för man in trådar med hjälp av nålar i dermis, det mellersta av hudens tre huvudskikt, som skapar ett lyftande nätverk. Man placerar trådarna på noga utvalda områden i huden som sedan ger ett vackert och naturligt lyft som bidrar till yngre ansiktsdrag och tjockare hud. Precis som under mindre ingrepp och behandlingar får du innan ett trådlyft en lokalbedövning på de områden som behandlas och du kan räkna med att se resultat direkt efter att behandlingen är genomförd. Dock ser du oftast full effekt efter ca. två månader.

Kvinna som genomgår en trådlyft behandling

Vanliga frågor om trådlyft

Hur länge varar effekten?

Efter att du genomfört ett trådlyft kan du räkna med att effekten vara i ett till två år. Hur länge effekten varar beror på ålder, hudtyp och även din livsstil. Precis som många andra ansiktsbehandlingar varar effekten längre och bättre om du tar hand om din hud och undviker att röka och onödig exponering mot solen.

Att tänka på innan behandlingen

Innan behandlingen genomförs är det viktigt att du undviker blodförtunnande preparat såsom antiinflammatoriska läkemedel ( t.ex. Ipren, Voltaren), Treo och Omega 3. Det är också viktigt att du undviker alkohol minst två dagar både innan och efter genomförd behandling. Vi rekommenderar också att du undviker att träna minst sju dagar efter att du genomfört ett trådlyft.

Vilka risker finns med trådlyft?

Trådlyft med V Soft Line är ett förhållandevis säkert ingrepp. Så länge du vänder dig till professionella kliniker är riskerna minimala, men efter behandling är det inte ovanligt att viss svullnad och blåmärken kan uppstå.

Vem är auktoriserad att utföra ett trådlyft med V Soft Lift?

För att få utföra ett trådlyft med V Soft Line måste utföraren vara en utbildad och certifierad läkare, tandläkare eller sjuksköterska. Hos oss på Sensakliniken kan du vara trygg att få behandlingen av legitimerad personal med certifikat och lång erfarenhet.

Kontakta oss idag!